Nieuws

Jetske van Kampen op dreef op de baan

26 mei 2019 - Het baanseizoen is in volle gang. In voorbereiding op de belangrijkste wedstrijden komt Jetske van Kampen regelmatig aan de start op grote wedstrijden. Vorige week liep zij tijdens de eerste wedstrijd van het nationaal baancircuit in Lisse op de 1000m naar het brons. Afgelopen zaterdag liep ze in het voorprogramma van de Flanders Cup in Belgiƫ de snelste tijd op de 800m. Ondanks een stotterende haas finishte Jetske in een prima 2:08,53min. Als toetje komt zij vandaag in Grootebroek nog aan de start voor het damescompetitieteam.

Peter Jan Laverman 2e op NK

26 mei 2019 - Op de Nederlandse Kampioenschappen voor Masters in Gouda is Peter Jan Laverman 2e geworden op de 800m voor mannen 35+. Met een tijd van 2:01,49min. eindigde hij net achter de nummer 1.

Petra Bellord overleden

29 apr 2019 - Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het bericht dat ons erelid Petra Bellord is overleden. Na een kort ziekbed, maar toch onverwacht en vooral veel te vroeg. Petra was jarenlang trainster van onze jongste pupillen. Daarnaast heeft zij zich altijd met veel enthousiasme ingezet voor de vereniging. Veel van onze leden hebben zelf training gehad van Petra. Anderen kennen haar als echtgenoot van looptrainer en verenigingsman Roger Bellord of als moeder van hun zonen Tom en Loek die al van jongs af aan bij Hylas rondlopen. We gaan in Petra een gezellig, enthousiast en toegewijd lid missen. Petra is 69 jaar geworden. Lees meer.

Racerunners met veel plezier over atletiekbaan

26 apr 2019 - De clinic Racerunning die afgelopen week op de atletiekbaan van Hylas werd gehouden is goed bezocht. Na een presentatie van Racerunning Nederland konden de kinderen de Racerunners uitproberen tijdens een leuke clinic van trainers Nicole en Zoƫ. Een Racerunner is een speciaal loophulpmiddel voor kinderen met een beperking die niet zelfstandig kunnen lopen. Als vervolg van de clinic start er op 8 mei een trainingscyclus Racerunning van 10 weken.

All4Running nieuwe hoofdsponsor AV Hylas

25 apr 2019 - All4Running is sinds dit jaar de nieuwe hoofdsponsor van Hylas. De bekende hardloopwinkel en webshop uit Alkmaar heeft de afgelopen periode een flinke verbouwing ondergaan. Het oorspronkelijke pand is uitgebreid en de ingang bevindt zich voortaan op de Langestraat. Nu de werkzaamheden achter de rug zijn is het tijd dat zij zich officieel als hoofdsponsor presenteren. Lees meer.

Verzoek van de Website-werkgroep

23 apr 2019 - AV Hylas is bezig om zijn website te vernieuwen. Wil jij ons helpen? Vul dan nu de vragenlijst in! Lees meer.

Competitie seniorenteams ook van start

14 apr 2019 - Vandaag werd er op diverse plaatsen in Nederland gestreden door onze seniorenteams. Het eerste mannenteam reisde vandaag af naar Groningen om voor het tweede achtereenvolgende jaar in de landelijke 1e divisie uit te komen. Het damesteam mocht aan de bak bij AV Phoenix in Utrecht terwijl bij AV Feniks in Amsterdam (Zuid-Oost) het tweede mannenteam van start ging. Jetske van Kampen pakte de overwinning op de 3000m met ruime voorsprong. Sprinter Tijmen de Hart zorgde in Groningen voor goede punten met een 2e plaats op de 200m en een 3e plaats op de 100m. Jelle Harpenau pakte plaats 3 op de 800m met een tijd net onder de 2 minuten. Lees meer.

Loopclinic & Sponsorloop Tony van Diepen bij Hylas

14 apr 2019 - Tony van Diepen komt naar Alkmaar. Bekend van zijn bronzen medaille op het EK indoor in Glasgow, maar ook de grote broer van Hylas-atleten Nina en Luca van Diepen en kleinzoon van trainer Peter Winkel. In het kader van zijn missie om zich voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo te kwalificeren geeft hij op dinsdag 14 mei een loopclinic en sponsorloop op de baan. Lees meer.

Vet coole start pupillencompetitie

14 apr 2019 - Zaterdag 13 april vond in Castricum de eerste pupillencompetitiewedstrijd plaats. Waar het eerste competitieweekend vorig jaar nog tropische temperaturen kende moesten de atleten dit jaar afrekenen met kou, hagelbuien en dus zelfs gladheid. 44 pupillen van Hylas kwamen aan de start voor de estafette, een driekamp en een lange afstand. Aan het einde van de dag stond de teller op maar liefst 13 podiumplaatsen.

GEZOCHT! Vrijwilligers voor schilderen clubgebouw

14 apr 2019 - Het clubgebouw heeft een nieuw laagje verf nodig. We zijn op zoek naar vrijwilligers die hier een kwastje bij kunnen helpen. Eenmalig een uurtje of een hele middag, doordeweeks of in het weekend, dat maakt niet uit. Alle hulp is welkom. Meld je aan en geef aan wanneer je evt. beschikbaar bent. Dan wordt in overleg bepaald welke momenten handig zijn.