Nieuws

Piraten, springen en spelen bij het Kampeerweekend

7 jul 2019 - Vrijdag 5 juli zal bij menig jeugdatleet al maandenlang groot omcirkeld in de agenda hebben gestaan: de start van het kampeerweekend van 2019! Lees meer.

Prima resultaten Hylas Nederlandse en Belgische Kampioenschappen

30 jun 2019 - Afgelopen weekend stonden naast de Speedmeerkamp voor pupillen op onze eigen baan ook twee nationale kampioenschappen met Hylas-deelname op de kalender. Onder de rook van Brussel streed Laurien Bellens op de Belgische Kampioenschappen voor senioren in de finale van de 800m. Zij eindigde als 10e in een tijd van 2:24,54min. In Alphen aan de Rijn werd het NK voor junioren gehouden. Lees meer.

EHBO-er gezocht voor pupillenwedstrijd zaterdag 29 juni

27 jun 2019 - Komende zaterdag 29 juni wordt een pupillenwedstrijd georganiseerd bij Hylas. Het Rode Kruis heeft echter op het laatste moment aangegeven geen EHBO-er te kunnen inzetten. We zijn dus met spoed op zoek naar iemand die zaterdag van 10:00uur tot 14:30uur de EHBO kan verzorgen. Zonder EHBO kan de wedstrijd niet doorgaan. Lees meer.

Prijsuitreiking LAC

17 jun 2019 - Zaterdagavond 15 juni vond de prijsuitreiking van de LAC plaats. Derde plaats voor Carol Peperkamp en Agnes van Brug, zij eindigden met exact hetzelfde aantal punten. Tweede plek voor Marco Ghiglioni met één punt minder dan de winnaar, Loek Dingerdis, die het maximum van 125 punten heeft gescoord. Hoewel de dag fris begon werd het allengs warmer. Deze keer was gekozen voor een Indonesisch buffet en dit kon daardoor buiten worden genuttigd. Lees meer.

Mannenteam volgende seizoen weer in 1e divisie

16 jun 2019 - Op verschillende plaatsen in Nederland werd vandaag de derde en laatste voorronde van de seniorencompetitie afgewerkt. Het 1e mannenteam is er in geslaagd om in Breda hun plek in de 1e divisie veilig te stellen. Met onder andere een bijzonder clubrecord op de Zweedse estafette - voor het eerst onder de 2 minuten - kwamen zij tot een negende plaats in de wedstrijd en een achtste plaats in het eindklassement. Lees meer.

Topprestaties bij derde wedstrijd pupillencompetitie

16 jun 2019 - Zaterdag 15 juni was het zover. Voor de pupillen stond de derde wedstrijd voor de zomercompetitie bij AV Nova op het programma. De 39 pupillen van AV Hylas hebben weer topprestaties geleverd gezien de 74 (!) persoonlijke records. Lees meer.

Lana Broers wint Pinkstermeerkamp

11 jun 2019 - Lana Broers (13) heeft bij de meisjes junioren D2 de jaarlijkse Pinkstermeerkampen in Amstelveen gewonnen. Op de zeskamp behaalde Lana 3573 punten en dat is maar liefst 319 punten meer dan haar oude persoonlijk record op de meerkamp. Daarmee verbrak zij tevens het 18 jaar oude clubrecord van Raika Lenaarts met ruim 100 punten. Tijdens haar recordmeerkamp verbeterde Lana op liefst vier van de zes onderdelen haar persoonlijk record: hoogspringen 1.46m, speerwerpen 34.09m, kogelstoten 10.88m en de 600m 1:44,86min. Lana is na deze wedstrijd op de meerkamp ook te vinden in de Nederlandse ranglijst aller tijden.

Triathlon successen

9 jun 2019 - Maaike Vooren wint Stad van de Zon Triatlon en Agnes van Brug derde bij Tri Haarlemmermeer. Lees meer.

Pupillenwedstrijd Hylas ook voor Racerunners

30 mei 2019 - Tijdens de speedmeerkamp die AV Hylas eind juni voor pupillen organiseert wordt ook een speciale vierkamp gehouden voor racerunners. Vorig jaar waren de kids van de 'jeugd-met-beperking-groep' al aanwezig op wedstrijd. Ook zij zullen dit jaar deelnemen met een vierkamp (60m / ver / bal / 400m). De racerunners zullen naast een 60m, 100m, en 400m ook een speciaal slalomparcours doen dat onderdeel is van hun vierkamp. Inschrijven via atletiek.nu. Zowel voor de reguliere als de speciale vierkampen kan dit tot uiterlijk 23 juni.

Drie lopers van AV Hylas winnen Alkmaar City Run

30 mei 2019 - De zevende editie van de Alkmaar City Run by Night werd kleur gegeven door vele Hylaslopers. Op verschillende afstanden pakte een aantal van hen zelfs de overwinning. Op de 5km kwam Rob Nijssen als eerste van iedereen over de streep in een tijd van 16:50min. Derde overall, maar eerste bij de vrouwen was Daniëlle van Dorth in 18:26min. Op de 1600m Kidsrun was het Femke Hidding die naar de overwinning liep in een tijd van 6:49min.