Nieuws

Blijf fit, ga een rondje hardlopen, maar loop alleen en houd afstand!

26 mrt 2020 - Omdat hardlopen op dit moment ongeveer nog de enige sport is die we wél buiten kunnen doen, raden we je aan om je duurloop af te wisselen met intervaltraining en krachtoefeningen. Lees meer.

Bijzonder afscheid van Johan de Jong

21 mrt 2020 - Met een witte bloem in de hand werd in een lange erehaag door vele Hylaslopers vandaag op een bijzondere wijze afscheid genomen van Johan de Jong. Lees meer.

Erehaag voor Johan de Jong

17 mrt 2020 - Vol bewondering voor de wijze waarop Johan met zijn ziekte is omgegaan en afscheid heeft genomen van alles wat hem dierbaar was, is hij vrijdag 13 maart thuis overleden. Lees meer.

Johan de Jong overleden

16 mrt 2020 - Na een lange en oneerlijke strijd is afgelopen vrijdag Johan de Jong overleden. Al heel lang was Johan een vaste waarde binnen de loopgroepen van de vereniging. Daarnaast zorgde hij er via zijn administratiekantoor voor dat de cijfers van de penningmeester werden omgezet in een overzichtelijk financieel verslag voor de ALV. Ondanks dat hij zijn jarenlange voorzitterschap van het Cluster Recreanten nog maar recent heeft overgedragen, was hij nog tot op het laatste moment bij het cluster en de vereniging betrokken. Johan is 59 jaar geworden. Bestuur, clusterleden en lopers zullen hem ontzettend missen.

Trainingen tot en met 6-4-2020 afgelast

13 mrt 2020 - Atletiekunie adviseert om alle clubbijeenkomsten zoals trainingen, opleidingen, bijscholingen, overleggen, vergaderingen en vieringen af te gelasten. Hylas ziet zich genoodzaakt dit advies over te nemen en de clubcross en de trainingen tot en met 6-4-2020 af te gelasten. Lees meer.

Bestuur komt vrijdag met besluit over doorgang sportactiviteiten.

12 mrt 2020 - Naar aanleiding van de ontwikkelingen op het gebied van de maatregelen rondom het Corona-virus is het bestuur nog in overleg over de doorgang van de sportactiviteiten bij Hylas. Volgens de adviezen van de overheid zouden sportactiviteiten op kleine schaal gewoon door kunnen gaan. Zelfs de clubcross zou onzes inziens met een paar aanpassingen gewoon door kunnen gaan. Enkele instanties, zoals NOC NSF, hebben de adviezen van de overheid echter zo geïnterpreteerd dat zij alles wat maar met sport te maken heeft nu afraden. We zien in onze omgeving dat veel sportverenigingen dit zonder enige nuance overnemen. Om die reden nemen we tot morgen (vrijdag) de tijd om een definitieve beslissing te nemen.

Opening Hylas-hardlooprondje Oudorp - dinsdag 31 maart

10 mrt 2020 - In samenwerking met Gemeente Alkmaar zijn in en om Alkmaar een aantal hardlooproutes uitgezet. Loop jij ook mee tijdens de opening het Hylas-hardlooprondje in de Oudorperhout. Geef je dan snel op. Lees meer.

Hylas goed vertegenwoordigd bij crossfinale

8 mrt 2020 - Na drie voorrondewedstrijden was de camping van Bakkum op 7 maart het decor van de crossfinale voor de jeugd. Voor Hylas waren er veertig atleten die zich - heel knap - individueel of met hun team hadden geplaatst. Lees meer.

Versturen mail werkt even niet meer

1 mrt 2020 - Het is tijdelijk niet meer mogelijk om een mail te versturen. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Trainen voor de Alkmaar City Run, schrijf je nu in

29 feb 2020 - Wil je ook dit jaar de Alkmaar City Run lopen? Ben je een beginnende loper, kom dan bij Hylas trainen en volg eerst het Yakult Start to Run-traject en train door voor de Alkmaar City Run (5km). Wil je de 10 km lopen en je conditie en techniek verbeteren, kom dan langs voor een gratis proefles op maandag t/m donderdag en zaterdagochtend Lees meer.