Piraten, springen en spelen bij het Kampeerweekend

7 jul 2019 - Vrijdag 5 juli zal bij menig jeugdatleet al maandenlang groot omcirkeld in de agenda hebben gestaan: de start van het kampeerweekend van 2019! Vanaf 16 uur stroomden de eerste atleten binnen en werd het grasveld achter het clubgebouw en rond de discuskooi omgetoverd tot Camping Hylas. Na de opening en het avondeten volgde de eerste opdracht in teams: het maken van een straattekening en het bedenken van een teamnaam. Daarbij bleek het indelen van de teams op basis van een gekleurd polsbandje genoeg inspiratie op te leveren, gezien namen als "De Rode Runners", "De Gele Piraten" en "De Paarse Dodo's". Deze korte teambuilding kwam goed van pas bij de eerste vier onderdelen van de traditionele kampeer-achtkamp. Al ballen blazend en rennend haalden alle deelnemers belangrijke punten voor hun team binnen. Later op de avond volgde nog marshmallows roosteren, waarna ruim na de normale bedtijd de rust op het terrein terugkeerde.

Op zaterdag vervolgden de pupillen hun avonturen bij indoorspeelparadijs Monkey Town in Alkmaar. De junioren hadden tegelijkertijd een rustige start van hun dag; zij kwamen 's middags in actie bij trampolinepark JumpSkillz. 's Avonds werd er aandachtig naar films gekeken in de tot bioscoop omgetoverde kantine.

De vier laatste onderdelen van de achtkamp, waaronder de eieren-estaffete en de kruiwagenrace, vonden plaats op de zondagochtend. Ondanks twee korte nachtjes gaf iedereen nog even alles om te proberen de groepswinst van de achtkamp over de streep te trekken. Die eer was uiteindelijk aan De Gele Piraten, geheel in stijl met het thema van de opblaasbare stormbaan die ook dit jaar weer goed in de smaak viel.

Bij deze ook enorme dank aan alle ouders en vrijwilligers die dit weekend tot een succes hebben gemaakt! En natuurlijk veel lof voor alle deelnemers die er weer een waar campingspektakel van gemaakt hebben. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer terug te zien!

Groeten,
De organisatie van het kampeerweekend
Amy Bruin-Burger
Hugo Kleve
Marco Ghiglioni
Yordi Verkroost