Trainingsdagen Gent 2018

14 jan 2019 - Frank had dit jaar weer Gent georganiseerd. We gingen er heen met een groep van 14 atleten, en natuurlijk Jinte. We vertrokken op donderdag ochtend richting Gent, en verzamelden bij de indoor hal voor de eerste training. Het was even wennen op de blauw/grijze baan maar het was er in ieder geval lekker warm om goed te kunnen trainen.

Eenmaal aangekomen in het appartement na de training was ik positief verrast. Het zag er ontzettend gezellig en netjes uit. Nadat we samen gekookt hadden en van de maaltijd hadden genoten gingen we op pad om een city-game te doen. Frank had ons opgedeeld in drie groepen, en we moesten door de stad lopen om raadsels op te lossen. Groep 3 dacht dit nog te gaan winnen maar niks bleek minder waar. De lage temperatuur weerhield ons er niet van om maximaal plezier te hebben. Iedereen was toch best wel moe geworden van de training en het lopen tijdens de city-game. Het duurde dan ook niet lang voordat iedereen in bed lag.

Op de tweede dag waren we dan ook niet al te laat uit de veren om te beginnen aan twee trainingen. Na de tweede training had toch bijna iedereen wel al hier en daar flinke spierpijn, en anders op zijn minst een lekkere vermoeidheid, opgebouwd. Ook vandaag kookten we weer met zijn allen, om het vervolgens net zo hard weer op te eten. Muus had een pub-quiz gemaakt die we in de avond deden. Hierbij werd iedereen zijn kennis eens even aan de tand gevoeld. Die avond moesten we ons ook alvast mentaal gaan voorbereiden op de wedstrijd die de dag er op zou gaan plaatsvinden.

De derde dag was de wedstrijd dag. In onze groep deden er atleten mee aan de 60m en de 300m. Het was toch even een nieuw gevoel om aan een wedstrijd te beginnen met zulke stijve benen, maar met goed inlopen en losmaken kwam het toch wel weer goed. Er werd hard gerend en hard geschreeuwd! Na het wederom lekkere eten zijn we naar de kerstmarkt gegaan, en hebben we daar nog staan dansen en feesten.

Op de vierde en de laatste dag stond er nog één training in de ochtend op het pprogramma, voordat we weer naar huis zouden gaan. De vermoeidheid van de afgelopen dagen was niet alleen te zien maar ook te horen tijdens de laatste training. Toch heeft iedereen zich er goed doorheen geslagen. Helaas was dit ook het einde van dit ontzettend leuke trainingskamp!

Koen en Erik