Word jij onze Vertrouwenscontactpersoon?

28 okt 2017 - Overal waar mensen bij elkaar komen kan wel eens iets vervelends gebeuren. Ook bij een sportvereniging. Dan is het fijn als er iemand is bij wie je met je verhaal terecht kunt en die je kan adviseren over de mogelijkheden. Zo iemand is een vertrouwenscontactpersoon (VCP). Alle grote sportbonden in Nederland hebben er minimaal één. Ook steeds meer sportverenigingen. Bij Hylas willen we deze stap ook gaan maken. Daarvoor zijn we op zoek naar leden die zich als VCP willen aanmelden.

Een VCP is iets anders dan een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon is uitgebreid opgeleid en heeft kennis over alle te doorlopen procedures. NOC NSF heeft verspreid over heel Nederland een aantal vertrouwenspersonen die beschikbaar zijn voor iedereen die lid is van een sportvereniging. 
Een VCP is binnen een sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over grensoverschrijdend gedrag of hier mee te maken heeft gehad en hierover met iemand wil praten. Een VCP is ook degene die indien nodig preventief beleid opzet. Om als VCP aan de slag te kunnen is een cursus van 2 dagdelen vereist.

Binnen Hylas heeft onze penningmeester Jos Metselaar aangegeven als VCP te willen fungeren. We zijn nu in ieder geval nog op zoek naar een vrouwelijk lid die dit ook zou willen. Op de website van NOC NSF vind je hier meer informatie over. Hier is ook een overzicht te vinden van de cursussen.

Heb je interesse om binnen Hylas als VCP te fungeren? Meld je aan bij de secretaris.